Prezzd

Welk type bedrukkingen zijn er?

Wij werken met 2 typen bedrukkingen:

Voorbeeld full-colour bedrukking

1. Snijfolie bedrukking

Voor bedrukkingen in één of enkele kleuren, zoals een tekst of een figuur in contouren, zijn snijfolies te gebruiken. Deze zijn geschikt voor katoen, polyester, polyester/katoen en polyester/acryl en kenmerken zich door uitstekende waseigenschappen, dus bij veelvuldig wassen blijft de bedrukking goed. Voor nylontextiel bestaat speciale nylonfolie. Er is een ruim aanbod in kleuren, patronen (zoals camouflage, luipaard, jeans en snakeskin) en texturen (glad, fluweel of ruw oppervlak). Er is zelfs holografische en glitter folie. 

De textielfolies  voldoen aan de strenge Oeko-Tex 100 standaard. Dit wil zeggen dat de folies zijn getest op stoffen die (mogelijk) schadelijk zijn voor de gezondheid.

 

2. Full colour bedrukking

Full colour bedrukkingen, zoals foto's of plaatjes, pakken het beste uit op witte of lichtgekleurde textiel. Dit heeft te maken met de houdbaarheid van de bedrukking. Bij donkere textiel moeten wij gebruik maken van andere techniek, waardoor de waseigenschappen van deze bedrukking minder gunstig zijn. Bij kortdurig gebruik en weinig wassen is dit prima.

 

Zie de wasinstructies voor de beste houdbaarheid van de bedrukkingen.